Haku aktoriksi SKTL:n ensimmäiseen mentoriohjelmaan on alkanut

20.2.2018 klo 10:00

Haku aktoriksi eli mentoroitavaksi on avoinna 20.2.–8.3.

Mentoriohjelmaan hyväksytyille ilmoitetaan 12.3. mennessä. Mentoriparit julkistetaan aloitustilaisuudessa joko Helsingissä 20.3. tai Tampereella 23.3. Jompaankumpaan tilaisuuteen osallistuminen on pakollista. Tilaisuuden paikkakunta määräytyy mentorin kotipaikan mukaan.

Mentoriohjelmaan voivat hakea SKTL:n varsinaiset jäsenet ja koejäsenet. Aktoriksi voidaan hyväksyä henkilö, jolla on vähäinen kokemus tämänhetkisistä tehtävistään kääntäjänä ja/tai tulkkina ja joka on aloittanut tai juuri aloittamassa ammattimaista toimimista kääntäjänä ja/tai tulkkina tai joka on suuntaamassa uraansa uudelleen tai palaamassa ammattiin pitkän tauon jälkeen ja jolle pystymme löytämään sopivan mentorin. Etusijalla haussa ovat uraansa vasta aloittelevat kääntäjät ja/tai tulkit, jotka ovat liiton varsinaisia jäseniä.

Hakukriteerien täyttyminen ei valitettavasti takaa pääsyä mentoriohjelmaan, sillä kunkin erityisalan mentoreita on vain muutamia, joitakin jopa vain yksi. Hakulomake kannattaa kuitenkin täyttää, mikäli uskoo hyötyvänsä mentoroinnista, sillä juuri sinä saatat olla mentorillesi ainoa oikea aktori!

SKTL:n mentoriohjelman käytäntöihin ja periaatteisiin kannattaa tutustua ennen hakemuksen täyttämistä ja ne löytyvät täältä kirjauduttuasi henkilökohtaisilla tunnuksillasi. Mentorioppaista voit lukea mentoroinnin yleisistä periaatteista, mutta huomioithan, että ne on laadittu jonkin toisen instituution mentorointia ajatellen, joten käytännöt saattavat poiketa SKTL:n mentoriohjelman käytännöistä.

Mikäli et löydä tarvitsemaasi tietoa edellä mainituista lähteistä, älä epäröi kysyä! Lähetä kysymyksesi osoitteeseen jasenasiat@sktl.fi.

Hakulomake