Sanaston uusi puheenjohtaja on suomentaja Heikki Karjalainen

27.11.2017

Heikki Karjalainen. Kuva: Maarit Laitinen

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto on valinnut tänään syyskokouksessa uudeksi puheenjohtajakseen suomentaja Heikki Karjalaisen. Hän aloittaa kaksivuotiskautensa järjestön puheenjohtajana tammikuussa 2018. Karjalainen on myös Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton puheenjohtaja.

Sanaston puheenjohtajana vuodesta 2012 toiminut kirjailija Virpi Hämeen-Anttila oli erovuorossa toimittuaan puheenjohtajana sääntöjen salliman pisimmän ajan eli kolme täyttä kaksivuotiskautta.

Heikki Karjalainen (s. 1963) on pitkän linjan käännösammattilainen, joka on suomentanut englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta vuodesta 1989. Karjalainen on toiminut Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) puheenjohtajana vuodesta 2016 ja edustanut SKTL:a Sanaston hallituksessa vuodesta 2015. Sanaston varapuheenjohtajana hän on toiminut vuoden 2017 alusta. Lisäksi Karjalaisella on oma käännöskirjallisuuteen erikoistunut pienkustantamo Moebius.

Sanaston hallitus vuonna 2018

Sanaston hallitukseen valittiin uudelle kaudelle tietokirjallisuuden professori, tietokirjailija Pirjo Hiidenmaa sekä uusina jäseninä kirjailija Juha-Pekka Koskinen ja Suomen Kirjailijaliiton lakimies Ville Toro. Hallituksen muut jäsenet vuoden 2018 alusta ovat kirjailija Hannele Mikaela Taivassalo ja Suomen tietokirjailijat ry:n lakimies Mari Wallgren. Hiidenmaan varajäsenenä jatkaa tutkija Pasi Saukkonen, Koskisen varajäseneksi valittiin kirjailija Marjo Heiskanen ja Toron varajäseneksi kirjailija Venla Hiidensalo. Taivassalon ja Wallgrenin varajäseninä jatkavat kirjailija Marianne Backlén ja Suomen tietokirjailijat ry:n viestintäpäällikkö Anne Rutanen.

 

SKTL onnittelee lämpimästi Heikki Karjalaista uudesta vastuutehtävästä ja Sanastoa hyvästä valinnasta!

 

Lue uutinen aiheesta Sanaston verkkosivuilta.