Suunnista kirjaan -tapahtuma tuo Helsingin kirjamessuille yli 8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa

19.10.2017

Suunnista kirjaan -tapahtuman tehtäviä ratkoo Helsingin Kirjamessuilla torstaina ja perjantaina 26.–27. lokakuuta yli kahdeksan tuhatta 5.–10.-luokkalaista ja toisen asteen opiskelijaa.  


Suunnista kirjaan on kirjamessuilla järjestettävä tapahtuma, jossa eri-ikäiset nuoret kiertelevät messuilla etsimässä vastauksia tehtävälomakkeiden kysymyksiin. Suunnistuksen tarkoituksena on saada nuoret kiinnostumaan esimerkiksi kirjallisuuden lajeista, kirjan tekemisen vaiheista ja lukemisesta. Kirjasuunnistus myös opettaa etsimään tietoa. Tapahtumaan osallistuvat 5.–6.-luokkalaiset, yläkoulun oppilaat sekä lukioiden ja ammattiopistojen opiskelijat. Osallistujat saavat kukin omaa luokka-astettaan vastaavat kysymyslomakkeet. Tänä vuonna osastoilta etsitään muun muassa historiateoksia, matkaoppaita ja suosikkirunoja sekä selvitetään tekijänoikeuksia ja käännöspalkinnon nimeä.

Suunnista kirjaan -tapahtuman toteuttavat Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto. Liput tarjoaa Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.


Suunnista kirjaan -infopiste sijaitsee pääsisäänkäynnin aulassa, ja se on auki torstaina ja perjantaina klo 10–14. Tapahtumaa on järjestetty Helsingin Kirjamessuilla jo yli 10 vuoden ajan, ja tänä syksynä toista kertaa myös Turun Kirjamessuilla.

 


Lisätiedot:
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296 
Kaisa-Maija Eeli | Järjestösihteeri | Äidinkielen opettajain liitto
kaisa-maija.eeli@aidinkielenopettajainliitto.fi | 050 593 2012