Hyväntekeväisyysjärjestöt Kääntäjät ilman rajoja ja The Rosetta Foundation yhdistyvät

19.6.2017

Sulautumisen myötä hyväntekeväisyysjärjestöt tehostavat toimintaansa ja varmistavat, että molemmat organisaatiot voivat tarjota jatkossakin korkealaatuisia kielipalveluja avustusjärjestöille ja ihmisille, joita järjestöt auttavat.

Kääntäjät ilman rajoja, Translators without Borders (TWB), on vuonna 2010 perustettu yhdysvaltalainen hyväntekeväisyysjärjestö. Sen tarkoituksena on tarjota ilmaisia käännöksiä kansalaisjärjestöille. TWB:n toiminnassa on vapaaehtoisina yli kolme miljoonaa käännösalan ammattilaista, mukana on myös suomalaisia.

Vuonna 2009 perustettu, Dublinissa toimiva The Rosetta Foundation yhdistää 15 000 vapaaehtoista kääntäjää 160 maasta Trommons-joukkoistamistyökalun kautta. Järjestön tarkoituksena on edistää tiedonsaantia paikallisilla kielillä ja näin poistaa köyhyyttä, tukea terveydenhuoltoa, kehittää koulutusta ja edistää oikeudenmukaisuutta.

Sulautuminen ei aiheuta välittömiä muutoksia organisaatioiden toiminnassa, ja toistaiseksi molempien järjestöjen nimet säilyvät. Brändäys ja toimintojen uudelleensijoittelu tehdään seuraavan vuoden aikana.

Lue lisää.