Hae Saaren kartanoon elokuussa

15.6.2017

SAAREN KARTANON VUOSITTAINEN RESIDENSSIHAKU ALKAA 1.8. JA PÄÄTTYY 15.8. KLO 16 SUOMEN AIKAA.

Tiedote 15.6.2017, Saaren kartano

 
 

Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssin tehtävänä on tarjota eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka.

Residenssipaikkaa voi hakea taiteelliseen työskentelyyn tai taiteellisen työn edistämiseen. Etusijalla ovat monialaiset, uudet, marginaalisia tai valtavirran ulkopuoliset taiteenalat ja aiheet.

Kevät, syksy ja talvi on varattu taiteilijoiden itsenäiseen työskentelyyn neljässä kahden kuukauden mittaisessa jaksossa, ja kesä toukokuusta elokuuhun on intensiivistä ryhmien työskentelyaikaa. Kevään ja syksyn aikana residenssivieraita on yleensä 8 kerrallaan neljän eri jakson aikana, ja kesällä kaikki tilat oli varattu ryhmille. Lisäksi yksilöresidenssien aikana kartanolla työskentelee Saaren kartanon kutsutaiteilija syyskuusta huhtikuun loppuun. Yksilöresidenssipaikkaan sisältyy asunto, työhuone ja kuukausiapuraha. Ryhmät voivat hakea tukea matka- ja elinkustannuksiin residenssikauden ajaksi.

Residenssihakulomaketta on uudistettu, jotta residenssihakemuksen tekeminen olisi hakijalle selkeämpää. Lisäksi uudistus sujuvoittaa hakemusten käsittelyprosessia. Hakija ei enää valitse omaa taiteenalaansa, vaan sen, minkä alan asiantuntijan hän haluaa arvioivan hakemuksensa. Yksilöresidenssin kuukausiapurahoissa otetaan käyttöön kolme apurahan tasoa.

Residenssipaikkaa voi hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset taiteilijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät (työryhmä tai y-tunnuksellinen yhteisö) taiteelliseen työskentelyyn ennalta esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa.

 

Tietoa residenssihausta saa mielellään levittää eteenpäin.

Lue lisää uudistuksesta Saaren kartanon verkkosivuilta.

 

 

 

Saaren kartano on Koneen Säätiön ylläpitämä taiteilija ja -tutkijaresidenssi Mynämäellä ja sen tehtävä on tarjota eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka. Vuonna 1956 perustettu Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio, joka parantaa maailmaa luomalla edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille.

 

Lisätiedot

Saaren kartano | Saaren rantatie 21 | 23140 Hietamäki
Puh. (02) 431 4200
www.koneensaatio.fi