Kristiina Drews Saaren kartanon seuraava kutsutaiteilija

12.6.2017

Kuva: Otto-Ville Väätäinen

SKTL:n jäsen, suomentaja Kristiina Drews, aloittaa viidentenä kutsutaiteilijana Koneen Säätiön ylläpitämässä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssissä Mynämäellä syyskuussa 2017.

Kristiina Drews (s. 1952) on Suomen kääntäjien kärkinimiä, ja hän on työskennellyt suomentajana vuodesta 1979. Hän on kääntänyt englannista pääosin taideproosaa – muiden muassa Margaret Atwoodin, Ali Smithin ja Vladimir Nabokovin teoksia. Hänen käännöksiään on julkaistu satakunta, ja lisäksi hän on suomentanut näytelmiä ja musikaaleja, joista noin 10 yhdessä Jukka Virtasen kanssa. Tunnetuimpia näistä ovat Les Miserables, West Side Story, Saturday Night Fever ja The Producers.

Drews kertoi SKTL:lle olevansa todella onnellinen valinnasta. Saaren kartanossa hän voi keskittyä rauhassa omaan tekemiseen ja omaan taiteenalaansa. Hän aikoo kuitenkin tehdä muutakin kuin vain käännöstöitään, ja vihjaa, että hänellä on jo mielessä kaikenlaisia suunnitelmia tavoista, joilla voisi tuoda kirjallisuutta ja etenkin käännöskirjallisuutta entistä paremmin esille jollain hauskalla ja houkuttelevalla tavalla.

  • Lue Koneen säätiön tiedote kokonaisuudessaan täällä.
  • Lue lisää Kristiina Drewsin ajatuksia kutsutaiteilijuudesta täällä.
  • Katso videolta, mitä Kristiina Drews kertoo työskentelystään täällä.

 

  • Lisätietoja
  • Suomentaja Kristiina Drews, kristiina.drews@gmail.com
  • Residenssikoordinaattori Pirre Naukkarinen, Saaren kartano, pirre.naukkarinen@koneensaatio.fi, 044 031 4201