Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sääntömääräinen kevätkokous 2017

20.3.2017

Vasemmalta oikealle: Kokouksen sihteerinä toimi SKTL:n toiminnanjohtaja Kristiina Antinjuntti ja puheenjohtajana Gun-Viol Vik. Kuvassa myös SKTL:n puheenjohtaja Heikki Karjalainen.
Vasemmalta oikealle: Annica Törmä Vaasan paikallisosastosta ja liiton varapuheenjohtaja Sirpa Alkunen.
Jäsensihteeri Jenni Kavén tarkisti osallistujien valtakirjoja ennen kokousta.
Vasemmalta oikealle: Vaasan paikallisosaston puheenjohtaja Tarja Sirén ja Pohjanmaan tulkkikeskuksen johtaja Pia Hägglund.

Kokous pidettiin Vaasan Ammattikorkeakoulun tiloissa lauantaina 18.3.2017. Kyseessä oli toinen kerta kun liiton kevätkokous järjestettiin Vaasassa ja neljäs peräkkäinen vuosi, kun kevätkokous on pidetty liiton paikallisosaston isännöimänä.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Gun-Viol Vik ja sihteerinä SKTL:n toiminnanjohtaja Kristiina Antinjuntti. Kokoukseen osallistui 12 jäsentä, joista 11 oli äänioikeutettuja. Lisäksi 4 jäsentä oli edustettuna valtakirjalla.

Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat: liiton vuosikertomus ja tilinpäätös vuodelta 2016. Tänä vuonna kokouksessa ei myönnetty ansiomerkkejä. Kokouksessa hyväksyttiin myös hallituksen sääntömuutosehdotus. Ehdotuksen hyväksymisprosessi alkoi sääntömääräisessä syyskokouksessa marraskuussa 2016. Sääntömuutos astuu voimaan heti; ensimmäiset uusien sääntöjen mukaiset valinnat hallitukseen tehdään seuraavassa syyskokouksessa. Uudet säännöt löytyvät täältä.

Ennen varsinaista kokousta Pohjanmaan tulkkikeskuksen johtaja Pia Hägglund kertoi tulkkikeskuksen toiminnasta. Vaasan yliopiston kääntämisen, erikoisalaviestinnän ja monikielisyyden tutkijayhdistys VAKKI ry antoi Vuoden humanisti 2017 -palkinnon tulkkikeskukselle.