Kääntäjät ja tulkit kielten, kulttuurien ja maailmojen välittäjinä -näyttely Vaasassa 18.1.–17.3.2017

16.1.2017

Kääntäjät ja tulkit kielten, kulttuurien ja maailmojen välittäjinä Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton juhlanäyttely 18.1.–17.3.2017 Vaasassa

Mitä kääntäjä kääntää? Keitä ovat kääntäjät ja tulkit? Näihin kysymyksiin vastaa yli 60-vuotiaan Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton juhlanäyttely, joka nostaa hattua kääntäjien ja tulkkien välillä näkymättömällekin ammatille ja työlle. Teemme näyttelyllämme kääntäjän näkyväksi!

Näyttely esittelee erilaisia kääntäjän ja tulkin työnkuvia sekä sitä, mitä kaikkea käännetään. Näyttelyn päähenkilöitä ovat kääntäjät ja tulkit ja tarkoituksenamme on kertoa, kuinka paljon luovuutta, kärsivällisyyttä ja taitoa kääntäminen ja tulkkaaminen todellisuudessa vaatii. Näyttely on suomenkielinen, mutta saatavilla ovat myös näyttelytekstien käännökset ruotsiksi ja englanniksi.

 

Näyttely on avoinna yleisölle kirjaston aukioloaikoina, arkisin ma–to kello 8–19, pe kello 8-17 ja lauantaisin kello 11–15. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyyn voi tutustua tiistaina 17.1.2017 jo kello 15 alkaen Sama suomeksi och samma på svenska – kääntäminen ja tulkkaus julkishallinnossa itsenäisyyden alkuajoista nykypäivään -luennon yhteydessä.

Kääntäjät ja tulkit kielten, kulttuurien ja maailmojen välittäjinä
Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton juhlanäyttely
18.1.–17.3.2017 Vaasassa

Tiedekirjasto Tritonia, yläaula

Yliopistonranta 7, Vaasa

www.tritonia.fi

 

 

Tervetuloa!

 

 

 

 

Lisätiedot

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto

www.sktl.fi