Kääntäjäharjoittelut Euroopan komissiossa – haut maaliskuussa 2017 alkavaan viiden kuukauden harjoitteluun

7.7.2016

Lähde: http://ec.europa.eu/finland/home_fi

Tähtäätkö käännösalan ammattilaiseksi? Euroopan komission kääntäjäharjoittelijana saat arvokasta kokemusta alalta.

 

Viiden kuukauden harjoittelu

Euroopan komissio ottaa kahdesti vuodessa kääntämisen tai muiden käännöstoiminnan kannalta sopivien alojen korkeakoulututkinnon suorittaneita kääntäjäharjoittelijoiksi käännöstoimen pääosastoon (DGT) Brysseliin ja Luxemburgiin. Harjoittelun kesto on viisi kuukautta.

Harjoittelijat kääntävät komission ammattikääntäjien opastuksella erityyppisiä tekstejä äidinkielelleen vähintään kahdesta EU-kielestä (joista yhden on oltava englanti, ranska tai saksa). Erityisesti englannin kielen vankka osaaminen on tärkeää. Parhaimmillaan hakijan kieliyhdistelmä sisältää sekä englannin että ranskan, mutta muutkin kieliyhdistelmät otetaan huomioon. Erinomainen äidinkielen taito on ehdoton edellytys.

Harjoitteluaikana saa käytännön käännöskokemusta ja hyödyllistä palautetta ammattikääntäjiltä. Työssä käytetään kääntämisen uusimpia sähköisiä apuvälineitä, esim. käännösmuistisovelluksia, konekäännösohjelmaa sekä termi- ja tietokantoja.

Harjoittelijoille maksetaan n. 1 120 euron kuukausittainen stipendi. Myös matkakustannuksista saa korvausta.

Nyt voit hakea harjoittelupaikkaa harjoittelujaksolle 1.3.2017—31.7.2017. Hakuaika alkaa 18.7.2016 ja päättyy 31.8.2016 klo 13 Suomen aikaa. Sinulla on oltava vähintään kandidaatin tutkinto suoritettuna hakuajankohtaan mennessä. Tutkinnosta on oltava todistus. Ikärajaa ei ole. Harjoittelijaksi ei kuitenkaan voi hakea, jos on aiemmin toiminut harjoittelijana jossakin EU:n toimielimessä tai virastossa yli kuuden viikon ajan. Kääntämiskoulutus lisää mahdollisuuksia tulla valituksi.

Lisätietoja löydät osoitteesta http://ec.europa.eu/stages/index_en.htm. Viiden kuukauden harjoitteluun voi hakea ainoastaan kyseisen sivuston kautta.

Lisätietoja harjoittelusta antaa Mikael Reiman Euroopan komission Suomen-edustustosta, puh. (09) 6226 5480, mikael.reiman@ec.europa.eu.

Käy myös edustuston kotisivuilla lukemassa aiempien harjoittelijoiden kokemuksista:

http://ec.europa.eu/finland/education/traineeship_fi#Kaantajaharjoittelut

Lisätietoja DGT:n toiminnasta: http://ec.europa.eu/comm/dgs/translation/index_en.htm