Kääntäjänkoulutuksen 50-vuotista taivalta juhlitaan Turussa syyskuussa

22.8.2016

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta kääntäjänkoulutuksen alkamisesta Suomessa ja 35 vuotta koulutuksen siirtymisestä yliopistoon. Turun yliopiston monikielinen käännösviestintä eli englannin, espanjan, italian, ranskan ja saksan oppiaineet juhlivat 50/35-vuotista taivaltaan Yliopistonmäellä perjantaina 9.9.2016.

Koulutus aloitettiin kieli-instituuteissa Turussa ja Tampereella, ja nykyään diplomikielenkääntäjien sijasta valmistuu kandidaatteja ja maistereita. Kääntäjänkoulutus on vuosien varrella tuottanut tuhansia kielten ja käännösviestinnän asiantuntijoita yhteiskunnan eri aloille.

Yliopistoväki, nykyiset ja entiset opiskelijat ja opettajat sekä oppiaineiden yhteistyökumppanit ja ystävät ovat tervetulleita juhlaan.

Päivällä kello 12–15 järjestetään Turusta työelämään -seminaari Tauno Nurmela salissa (päärakennus). Ohjelmassa on eri aikoina valmistuneiden kasvattiemme puheenvuoroja. Tule kuulemaan, millaisiin tehtäviin kääntäjänkoulutus on antanut eväitä!

Kello 18 alkavassa iltajuhlassa on ohjelmassa kaikuja vuosikymmenten varrelta nykyaikaan.

SKTL:n opettajien ja tutkijoiden jaosto (V) järjestää tapahtumaa yhdessä Turun yliopiston Monikielisen käännösviestinnän oppiaineen kanssa.

Tilaisuus on kaikille avoin, mutta tarjoilun vuoksi pyydetään ilmoittautumaan 1.9. mennessä sähköpostitse osoitteella anne.jussilainen@utu.fi.

Liitteet