Tulkkijaosto pyytää ehdotuksia vuoden 2017 Uljas Attila -palkinnon saajaksi

20.1.2017

Vuoden 2015 Uljas Attila -palkinto luovutettiin tulkkikouluttaja Liisa Ritaselle (oik.) SKTL:n 60-vuotisjuhlan yhteydessä. Kuvassa myös tulkkijaoston puheenjohtaja Laura Minkkinen (vas.) sekä SKTL:n jäsensihteeri Jenni Kavén. Kuva: Aro Huovinen

Uljas Attila -palkinto myönnetään joka toinen vuosi henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt tulkkausta tai tulkkien asemaa yhteiskunnassa. Palkinnon on perustanut Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto Finlands översättar- och tolkförbund ry. vuonna 2001. Vuonna 2017 palkinto jaetaan yhdennentoista kerran.

Tulkkijaosto pyytää nyt ehdotuksia seuraavaksi Uljas Attila -palkinnon saajaksi. Jos siis tiedät henkilön, yhteisön tai muun tahon, joka täyttää edellä mainitun kriteerin tulkkauksen tai tulkkien aseman edistämisestä yhteiskunnassa, lähetä ehdotuksesi sähköpostitse tulkkijaostolle osoitteeseen tulkit@sktl.fi. Muista myös perustella, miksi ehdokkaasi on palkinnon arvoinen. Ehdotukset tulee jättää viimeistään 12.2.2017.


Päätöksen palkinnonsaajasta tekee liiton hallitus palkintolautakunnan esityksestä. Palkittu saa haltuunsa kahdeksi vuodeksi Eino Viikilän pienoisveistoksen, ja se ojennetaan saajalleen keväällä 2017.


Palkinto on erinomainen tapa luoda hyvää julkisuutta ammatillemme. Toivomme siis monia hyviä ja perusteltuja ehdotuksia!

 

Lue lisää palkinnosta täältä.