Uusia ja vanhoja kääntäjäystäviä

23.2.2017

Ystävänpäivän illanvietto toi yhteen niin opiskelijoita kuin alalla jo toimivia ammattilaisiakin.
Ystävänpäivän illanvietto toi yhteen niin opiskelijoita kuin alalla jo toimivia ammattilaisiakin.
Kuvassa SKTL:n toiminnanjohtaja Kristiina Antinjuntti (oikealla) sekä konferenssitulkki Christina Skogster.

Asiatekstinkääntäjien jaosto järjesti perinteisen ystävänpäivän illanvieton 14.2. Teatterikulman Komedia-salissa. Paikalle oli kutsuttu niin ammattikääntäjiä kuin kääntäjäopiskelijoitakin. Nelisenkymmenen osallistujan puheensorina täytti salin auringon laskiessa pikkuhiljaa.

Jututin tilaisuuteen tulleita opiskelijoita ajatuksista kääntämisen ja liiton toiminnan suhteen.

Eini Lemmelä opiskelee espanjalaista filologiaa ja on kääntämiseen suuntautuneiden opintojensa loppuvaiheessa. Lemmelä kertoo löytäneenä kääntämisen pariin espanjan kieleen ihastumisen kautta, aiempi maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkinto on jo suoritettuna. Erikoistuminen ympäristöalan teksteihin onkin luonnollista. SKTL:lta hän toivoo saavansa tukea ja lisäpotkua verkostoitumiseen, koska yrityksen perustaminen alkaa olla ajankohtaista.

Ruotsin ja saksan kääntämisen opiskelija Mira Soukka on myös päätynyt kääntämiseen, koska kielten kanssa työskentely on mukavaa. Opintoihin kuuluneet juridisten tekstien käännöskurssit ovat tuntuneet mielenkiintoisilta, mutta erikoisala ei ole vielä aivan täysin täsmentynyt. Ystävänpäiväillanviettoon Soukka tuli ihmisten ja kollegoiden tapaaminen mielessä.

Ylipäätään osallistuneet kiittelivät illanvieton mukavaa ja rentoa ilmapiiriä. Mukaan oli helppo tulla, vaikkei olisikaan tuntenut ketään paikallaolijoista. Illan aikana verkostoituivat niin opiskelijat kuin ammattikääntäjätkin. Lisäksi jaoston toimijoiden lähestymiseen oli sopivan matala kynnys, jolloin pystyi kyselemään kaikkea mahdollista jaoston ja liiton toiminnasta. Jos liiton tapahtumiin ei syystä tai toisesta tule osallistuttua, kannattaa kysyä jaostosta jotain tehtävää. Saattaa päästä tekemään juttua ystävänpäivän tutustumisillasta! Tuttujen näkemisen lisäksi saa paljon mukavia ja hyödyllisiä yhteyksiä oman alansa tekijöihin.

 

Teksti: Martta Ponto
Kuvat: Maarit Laitinen