SKTL:n jäsenvierailu Ylen käännöstiimiin ja ohjelmatekstitysyksikköön / Täynnä

Näin pääset perille: https://yle.fi/aihe/yleisradio/ylen-yhteystiedot. Kuva: Yle.
Aika: 10.4.2019 klo 12:55 - 15:30
Paikka: Ylen Luova talo, Radiokuja 1A, Pasila, Helsinki

Tapahtuma on täynnä. Jäljellä vain jonopaikkoja.

Oletko aina halunnut tietää, miten Ylen kääntäjät työskentelevät? Miten syntyy ohjelmatekstitys? Entä miten tehdään suomenkielinen selostus dokumenttiohjelmaan? Onko av-kääntäminen sinulle aivan uusi juttu?

Keskiviikkona 10.4. kello 13.00–15.30 on luvassa mielenkiintoinen SKTL:n jäsenvierailu, kun pääsemme tutustumaan Ylen Luovaan taloon, jossa Kääntämisen ja versioinnin yksikön kääntäjät ja ohjelmatekstittäjät työskentelevät.  Vierailulla tutustutaan Ylen ohjelmatekstitysten tekoon, suoratekstityslähettämöön ja äänenkäsittely-yksikköön. Pääsemme seuraamaan myös kello kolmen uutisten live-lähetystä.

Vierailu on maksuton ja avoin kaikkien SKTL:n jaostojen jäsenille sekä opiskelijajäsenille. Ennakkotietoja av-kääntämisestä ei tarvita, koska vierailu on suunnattu kaikkien jaostojen jäsenille.

Ylen käännöstiimin esimies, suomentaja-toimittaja Marjaana Kulovesi esittelee käännöstiimin toimintaa ja arkea. Ylen tekstittäjä-toimittaja Jarkko Lehtola esittelee uutistekstityslähettämöä. Käymme myös äänenkäsittely-yksikössä tutustumassa dokumenttiohjelman äänitykseen, jota ohjaa av-kääntäjä.   

Tapaamispaikkana on keskiviikkona 10.4.2019 kello 12.55 Ylen Luova talo, Radiokuja 1A, Pasila, Helsinki. Tapaamme Luovan talon aulassa jo viitisen minuuttia ennen tapahtuman alkua – tulethan ajoissa paikalle!

Tulo-ohje ja kartta

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään keskiviikkona 3.4. – ensimmäiset 20 henkeä mahtuvat mukaan. Ilmoittautuminen on sitova, mutta jos kuitenkin joudut peruuttamaan tulosi, ilmoitathan siitä meille, jotta voimme tarjota paikkasi jonopaikkalaiselle.

 

 

Huom! Tilaisuus ja varasijat ovat täynnä. Mukaan mahtui ensimmäiset 20 ilmoittautunutta. 
Lähetämme vielä ilmoittautumisajan päätyttyä kaikille mukaan mahtuneille osallistumisvahvistukset.