Asioimistulkkien työnohjauskoulutus Tampereella

Kuva: Pixabay
Aika: 1.12.2018 klo 13:00 - 17:00
Paikka: Koulutustila Seitsemäs taivas, Pirkanmaan ihmissuhdetyö ry, Yliopistonkatu 60 A 7. krs, Tampere

Myötätuntouupumus ja sijaistraumatisoituminen asioimistulkin työssä – miten havaita riskit ja huolehtia omasta jaksamisesta?

Aika: lauantai 1.12.2018 klo 13–17

KOULUTUS ON TÄYNNÄ. Jonopaikoista kiinnostuneet, yhteys SKTL:n tulkkijaostoon tulkit@sktl.fi, kiitos.

---

Paikka: koulutustila Seitsemäs taivas, Pirkanmaan ihmissuhdetyö ry, Yliopistonkatu 60 A 7. krs, Tampere

Hinta: SKTL:n jäsenille 35 € (sis. ALV 24 %), muille kuin SKTL:n jäsenille 65 € (sis. ALV 24 %)), koulutuksen hinta sisältää kahvitarjoilun.

Koulutusta subventoivat Tampereen paikallisosasto ja SKTL:n tulkkijaosto.

Ilmoittaudu viimeistään: 1.11.2018. Koulutus järjestetään, mikäli minimiosallistujamäärä täyttyy. Ilmoittautuminen on sitova.

 

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ilmoittautumiseen

 

Kenelle: Koulutus on tarkoitettu Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) jäsenille, jotka toimivat asioimistulkkeina. Mikäli ryhmään mahtuu, mukaan otetaan myös muita kuin liiton jäseniä, mutta jäsenet ovat etusijalla.

Kouluttaja: Kouluttajana toimii TraumaCon-yrityksen Riitta Ylikomi, joka on psykologi, traumapsykoterapeutti, kouluttaja ja työnohjaaja. Hän valmistelee väitöskirjaa turvapaikkapuhuttelun monenkeskisestä vuorovaikutuksesta.

Koulutuksen rakenne: Koulutus on puolen päivän kokonaisuus (4 tuntia, taukoineen), joka koostuu alustuksista, ryhmäkeskusteluista ja pienistä harjoituksista. Koulutuksen sisällöt räätälöidään koulutettavien tarpeisiin. Ne rakennetaan

1) sijaistraumatisoitumista ja myötätuntouupumusta koskevan tiedon

2) traumapsykologisen tiedon

3) koulutettavien oman tiedon, osaamisen ja kokemusten varaan

 

Koulutuksen tavoite: Koulutettavat ymmärtävät tulkkaustilanteiden työsuojeluriskit, joita asiakkaiden traumaattiset kokemukset, traumareaktiot ja tulkkaustilanteen asetelma voivat aiheuttaa. Koulutettavat oppivat pohtimaan työtilanteitaan psyykkisen työsuojelun kannalta. Koulutettavat löytävät keinoja vähentää myötätuntouupumuksen ja sijaistraumatisoitumisen riskiä, oppivat tunnistamaan niiden merkkejä ja huolehtimaan itsestään sekä turvautumaan tarvittaessa ammattiapuun.

 

Tervetuloa!

 

 

Peruutusehdot