« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Tapahtumakalenteri

I, II ja III jaoston kielenhuoltoilta

Aika: 9.2.2023 klo 17 - 19
Paikka: Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki ja verkossa

SKTL:n kirjallisuuden kääntäjien, asiatekstikääntäjien ja av-kääntäjien jaostot järjestävät yhteistyössä kielenhuoltokoulutuksen torstaina 9.2. klo 17–19. Koulutukseen voi osallistua paikan päällä SKTL:n toimistolla tai etänä Teamsin välityksellä.

Kouluttajana toimii Riitta Korhonen Kotimaisten kielten keskuksesta. Riitta Korhonen on kieliopin ja kielenhuollon erityisasiantuntija. Hän on Kielitoimiston ohjepankin vastaava toimittaja sekä yksi Kielitoimiston kielineuvojista. Hän on ollut mukana kirjoittamassa Isoa suomen kielioppia, Kielitoimiston oikeinkirjoitusopasta ja Kielitoimiston kielioppiopasta.

Koulutuksessa käsitellään erityisesti sellaisia sanaston, lauserakenteen ja oikeinkirjoituksen piirteitä ja ilmiöitä, joita voi pitää anglismeina tai yleisemmin englannin vaikutuksena suomen kieleen. Lisäksi tarkastellaan osallistujien toiveiden mukaan muitakin kielioppiaiheisia tai oikeinkirjoitusta koskevia kysymyksiä. Sisältöä räätälöidään osallistujien toiveiden mukaisesti, eli kannattaa esittää ennakkokysymyksiä ja -toiveita ilmoittautumisen yhteydessä! Hyvinkin yksityiskohtaiset aihetoiveet ovat tervetulleita.

SKTL:n I, II ja III jaosto kattavat osan tapahtuman kuluista, jotta tapahtuma voidaan tarjota osallistujille edullisempaan hintaan.

Koulutuksen hinta on 15 € lähiosallistujille ja 10 € etäosallistujille (alv. 0 %, jäsenkoulutus). Opiskelijajäsenille tapahtuma on maksuton.

Tilaisuutta tai mitään sen osaa ei tallenneta. Paikkoja on rajoitetusti.

 

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Viimeinen ilmoittautumispäivä on sunnuntai 29.1. Viimeinen kuluton peruutuspäivä on 2.2.


14.7.2024 klo 04:26:24