« tillbaka Skriv ut

Sivun sijainti: Etusivu » Startsida » Förbundet » Sektionerna » Litteraturöversättarna – I sektionen

Litteraturöversättarna – I sektionen

Till sektionen för litteraturöversättare hör mer än 400 översättare, såväl veteraner som nybörjare. Att översätta litteratur är ofta ett ensamt knog, men utmaningarna, problemen och målen i arbetet är gemensamma. Därför finns det ständigt behov av att diskutera dem och tillsammans försöka greppa dem.

Vi träffas normalt den andra måndagen i månaden kl. 18 på förbundets kansli. Utöver de vanliga organisatoriska frågorna brukar vi på mötena ta upp olika frågor kring litteraturöversättarens arbete, utkomst och intressebevakning. Gästföreläsare öppnar upp vidare perspektiv. Men framförallt erbjuder mötena en ypperlig möjlighet att träffa kolleger.

En viktig del av vår verksamhet är att arrangera kurser i litteraturöversättning samt andra utbildnings- och diskussionsträffar. Vi deltar också i det internationella samarbetet på litteraturöversättningens område och i olika typer av internationella evenemang, och arrangerar också sådana själv. Sektionen följer arvodesutvecklingen i branschen genom en årlig enkät vars resultat publiceras för medlemmarna.

Välkommen med!

Kontaktuppgifter

kirjallisuudenkaantajat(at)sktl.net


22.2.2019 klo 22:39:03