« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Liitto » Jaostot

Jaostot

Kaikki SKTL:n jäsenet kuuluvat yhteen tai useampaan jaostoon. Jaostot keskittyvät oman erikoisalansa seuraamiseen ja kehittämiseen tuoden liitoon arvokkaan tietotaitonsa ja panoksensa. Jaostot valvovat alan etuja, järjestävät jäsentapaamisia, tapahtumia ja koulutuksia. Jaostot kokoontuvat noin kerran kuukaudessa. Kokoukset ovat myös ammatillisia koulutustilaisuuksia.

Kirjallisuuden kääntäjät – I jaosto

Kirjallisuuden kääntäjien jaosto on kauno- ja tietokirjallisuutta suomentavien ammattilaisten yhteinen foorumi. Jaostoon kuuluu pää- ja sivutoimisesti työskenteleviä kääntäjiä, joiden toimeksiannot vaihtelevat taide- ja viihdeproosasta aina sarjakuviin, lasten kirjallisuuteen ja lyriikkaan. Jaosto edistää ja valvoo kirjallisuuden kääntäjän työhön, toimeentuloon ja edunvalvontaan liittyviä asioita. Lue lisää.

Asiatekstinkääntäjät – II jaosto

Asiatekstinkääntäjien jaosto yhdistää asiatekstinkääntäjän työtä tekeviä ammattilaisia. Jaosto toimii jäsentensä ammattitaidon ja toimintamahdollisuuksien edistämiseksi ja koko ammattikunnan tunnettuuden parantamiseksi. Asiatekstinkääntäjät kääntävät asiatyylisiä tekstejä, muun muassa käyttöohjeita, viranomaisasiakirjoja ja lehtijuttuja. Lue lisää.

Av-kääntäjät – III jaosto

Av-kääntäjien jaoston jäsenet ovat audiovisuaalisen kääntämisen ammattilaisia. Jaoston tärkeimpiä tehtäviä ovat alan kehityksen seuranta, jäsenistön koulutus, kääntäjien tekijänoikeuksien edistäminen ja kansainvälinen yhteistyö. Jaoston jäsenet kääntävät tekstityksiä ja selostuksia esimerkiksi televisiokanaville, elokuvien maahantuojille, oopperalle ja multimediayrityksille. Lue lisää.

Tulkit – IV jaosto

Tulkkijaostoon kuuluu konferenssi-, neuvottelu-, asioimis- ja oikeustulkkeja. Jaosto tarjoaa jäsenilleen koulutusta ja virkistystoimintaa, toimii keskustelufoorumina, jakaa tietoa tulkkauksesta ja ottaa kantaa tulkkausta koskeviin ajankohtaisiin asioihin. Lue lisää.

Opettajat ja tutkijat – V jaosto

Opettajien ja tutkijoiden jaoston päätehtävänä on seurata ja kehittää alan tutkimusta ja opetusta. Jaosto tarjoaa jäsenilleen keskustelufoorumin sekä tiedottaa heitä alan kehityksestä. Jaoston toimintaan kuuluvat jäsentapaamiset ja alaan liittyvien tapahtumien järjestäminen. Lue lisää.


18.7.2024 klo 05:17:51