Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton 60-vuotisjuhlanäyttely

George Herriman, Krazy Kat. Sunnuntaisarja 18.11.1917 (c) Heikki Kaukoranta / Kustannus Oy Jalava
Kutsu
Aika: 6.-26.11.2015
Paikka: Kulttuurikeskus Caisa, Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki

Kääntäjät ja tulkit kielten, kulttuurien ja maailmojen välittäjinä
Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton 60-vuotisjuhlanäyttely

Aika: 6.-26.11.2015
Vapaa pääsy

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto täyttää tänä vuonna 60 vuotta, ja juhlistaa sitä tuomalla koko kääntäjien ja tulkkien ammattikuntaa aikaisempaa näkyvämmin esille. Vuosi huipentuu juhlavuosinäyttelyyn Kulttuurikeskus Caisassa 6.-26.11.2015.

Näyttely esittelee kääntäjien monipuolista työnkuvaa sekä työn haasteita muuttuvassa, monikulttuurisessa maailmassa hyödyntäen runsaasti erilaista käännös- ja tulkkausalaan liittyvää materiaalia. Mukana on alaan liittyviä videoita ja tallenteita, jotka tuovat näkyviin kääntäjien työtä käytännössä. Yleisö pääsee näkemään muun muassa CEATL:n Spot the translator -teemaisen videokilpailun parhaimmistoa. Vierailijat pääsevät tarkastelemaan lähemmin esimerkiksi kirjallisuuden kääntäjän työtä ja sitä kuinka merkittävä vaikutus suomentajalla on suomalaisten kulttuuriseen kehitykseen ja identiteettimme rakentumiseen. Näyttelyssä havainnollistetaan myös sarjakuvakääntäjien työtä. 

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton juhlavuosinäyttelyn kanssa yhteistyössä esitettäviä muita näyttelyitä ovat kuvataidetta, kuvakirjateoriaa ja käännöstiedettä käsittelevä Kohtaamisia, Satakielipuhelin, josta voi kuunnella tarinoita eri kielillä sekä Sivuvalo-hankkeen Mutanttikieltä-näyttely.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös Mutanttikieltä-piknikklubi, jossa esitellään kielen käännöksiä ja sanojen akrobatiaa torstaina 5.11.

Lisäksi keskeisenä osana SKTL:n juhlavuosinäyttelyä järjestetään alaan liittyvä työpaja- ja luentosarja torstai-iltaisin klo 17-19 ja lauantaisin päivällä. Luennot käsittelevät uusia käännöksiä, suomennosklassikoita tuoreista näkökulmista, erilaisia tekijöitä käännösalalla sekä ammatin arvostusta.

Yksityiskohtia tulossa pian!

Kulttuurikeskus Caisan kotisivut
Kohtaamisia-näyttely

Liitteet