Kakkosjaosto vierailee Valtioneuvoston kielipalveluissa

Valtioneuvoston linna © Lumijaguaari, Wikimedia Commons
Aika: 25.4.2018 klo 14 - 16
Paikka: Helsinki

Pääsemme tutustumaan Suomen suurimpaan julkishallinnon käännösyksikköön!

AIKA: ke 25.4. klo 14-16

PAIKKA: Valtioneuvoston kanslian käännös- ja kielipalvelut, Snellmaninkatu 3, Helsinki

Huom! Tilaisuus ja varasijat ovat täynnä. Mukaan mahtui ensimmäiset 40 ilmoittautunutta. 

Mukaan mahtuvat saavat osallistumisvahvistuksen viimeistään 18.4. Tarkemmat saapumisohjeet tulevat vahvistuksen yhteydessä. Esteetön pääsy tiloihin järjestetään pyydettäessä.


Valtioneuvoston kanslian käännös- ja kielitoimiala vastaa keskitetysti kaikkien ministeriöiden tarvitsemista käännös- ja kielipalveluista. Käännettäviin teksteihin kuuluu hallituksen esitysten ja säädösten lisäksi esimerkiksi tiedotteita ja ministereiden puheita sekä muita ministeriöissä tarvittavia asiakirjoja, ja niitä käännetään erityisesti suomesta ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Lisäksi venäjän kääntäjät tarjoavat konsekutiivitulkkausta valtionjohdolle ja ministeriöille. Käännöksiä ja tulkkauksia hankitaan myös ulkoisilta palveluntuottajilta. Käännös- ja kielitoimiala antaa myös suosituksia erikielisistä valtiohallinnossa käytettävistä termeistä sekä laatii sanastoja ja ylläpitää valtioneuvoston julkista termipankkia Valteria.  http://vnk.fi/kaannos-ja-kielipalvelut

Vierailukohde on Senaatintorin kulmalla valtioneuvoston linnan kupeessa sijaitseva upea Arppeanum-rakennus, jossa kieliasiantuntijat pääasiassa työskentelevät. Vierailun ohjelmassa on ensin käännös- ja kielitoimialan esittely Arppeanumin historiallisessa auditoriossa (2. krs.) klo 14-15 ja sen jälkeen klo 15-16 välillä kierros kääntäjien työtiloissa (monitilat 4. krs.) sekä mahdollisuus keskustella paikalla olevien valtioneuvoston kanslian kieliasiantuntijoiden kanssa.

Tervetuloa mukaan huippukiinnostavalle opintokäynnille!Kakkosjaoston toimikunta