II jaoston tapaaminen: Kuohuvaa japanilaisessa puutarhassa 19.6.

Aika: 19.6.2017
Paikka: Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha ja Roihuvuoren kirsikkapuisto, Helsinki

Maanantaina 19.6. klo 16

Tilaisuus on II jaoston jäsenille ilmainen.

Ilmoittaudu viimeistään ke 15. kesäkuuta. (Voit ilmoittautua ainoastaan yllä olevan linkin takaa avautuvalla lomakkeella. Jäsensivusto vaatii kirjautumisen. Unohtuneen käyttäjätunnuksen tai salasanan voit uusia täällä.)

Puistokierros alkaa kirsikkapuistosta (tulo-ohjeet alempana sivulla). Voit saapua suoraan puistoon tai tulla klo 15.40 kokoontumiseen Herttoniemen metroasemalle, josta jatkamme matkaa yhdessä bussilla.


Vastaanotamme kesän japanilaisilla puistotreffeillä Roihuvuoressa. Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha ja kirsikkapuisto ovat kaupunginosansa ylpeydenaihe. Vuonna 1998 avatun japanilaistyylisen puutarhan suunnitteluun käytettiin kahdeksan vuotta, ja se levittäytyy miltei hehtaarin alueelle vanhaan liuskekivilouhokseen. Kirsikkapuisto puolestaan tunnetaan etenkin keväällä kirsikankukinnan aikaan vietettävästä hanami-juhlasta. Tutustumme puistoihin paikallisen oppaan johdolla.

Kierros alkaa kirsikkapuistosta, josta on muutaman sadan metrin matka japanilaiseen puutarhaan. Kirsikkapuisto sijaitsee Sahaajankadun ja Abraham Wetterin tien kulmassa, ja sinne pääsee bussilla Herttoniemen metroasemalta. Tulo-ohjeet metrolta löydät esimerkiksi täältä. Tapaamme rinnemäisen puiston yläosassa sijaitsevalla paalulla, johon on merkitty puistoa varten lahjoittaneiden nimiä. Voit myös saapua klo 15.40 Herttoniemen metroasemalle, josta jatkamme tapaamispaikalle yhdessä.

Retken päätteeksi jaosto tarjoaa lasillisen kuohuvaa. Jäsenet voivat tuoda myös omia piknikeväitä itselleen tai jaettavaksi. Tapahtumalla on säävaraus.

Voit lukea japanilaistyylisen puutarhan ja kirsikkapuiston taustasta esimerkiksi Puutarha.net-sivustoltaVihreät sylit -sivustolta ja Roihuvuori-sivustolta.

Tervetuloa nauttimaan vehreydestä ja verkostoitumaan!