« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Kääntäjäklassikot: Oili Suominen

Aika: 25.4.2023 klo 18:00
Paikka: Kallion kirjasto (Viides linja 11, Helsinki) ja verkossa

Usein kuulee puhuttavan klassikkokääntäjistä – kääntäjistä, jotka kääntävät klassikkokirjallisuutta – mutta nyt ääneen pääsevät kääntäjäklassikot – kääntäjät, jotka ovat likipitäen klassikkoja jo itsessään.

SKTL:n kirjallisuuden kääntäjien jaosto järjestää yhteistyössä Kirjastokaistan ja Kallion kirjaston kanssa KÄÄNTÄJÄKLASSIKOT-sarjan, jossa pitkän linjan suomentajat kertovat urastaan ja kokemuksistaan vuosien varrelta. Sarja alkaa keväällä 2023 ja jatkuu jälleen syksyllä.

Kääntäjäklassikot-sarjan ensimmäinen tilaisuus pidetään Helsingissä Kallion kirjaston kupolisalissa tiistaina 25.4. klo 18. Tällöin kunniavieraaksemme saapuu Oili Suominen, joka on yli 50-vuotisen suomentajanuransa aikana kääntänyt saksasta ja ruotsista mm. Günter Grassia, W. G. Sebaldia ja Grimmin satuja. Hän on saanut sekä Mikael Agricola -palkinnon että J. A. Hollon palkinnon, neljä valtionpalkintoa ja Pro Finlandia -mitalin.

Oili Suomista haastattelee nuorempi kollega, saksasta suomentava Veera Kaski.

 

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!

 

Tilaisuuteen on helppoa osallistua, vaikka et pääsisi paikan päälle Kallion kirjastoon. Kirjastokaista striimaa tilaisuuden. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Avaat vaan tilaisuuden alkaessa osoitteen www.kirjastokaista.fi/live ja pääset mukaan.

Tilaisuudet julkaistaan Kirjastokaistalla myös myöhemmin katsottaviksi.


24.6.2024 klo 00:57:43