« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton sääntömääräinen kevätkokous 2023

27.3.2023

SKTL:n hallituksen puheenjohtaja Sirpa Alkunen (vas.) ja kevätkokouksen puheenjohtajana toiminut Tiina Tuominen.

Liiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin lauantaina 25.3. Työväenmuseo Werstaan Bertel-salissa Tampereella. Kyseessä oli kolmas kerta kun liiton kevätkokous järjestettiin Tampereella.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Tiina Tuominen ja pöytäkirjaa kirjaavana sihteerinä liiton viestintäasiantuntija Maarit Laitinen. Kokoukseen osallistui yhteensä 17 jäsentä.

Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Liiton vuosikertomus ja tilinpäätös vuodelta 2022 esiteltiin ja hyväksyttiin, ja kokous myönsi hallitukselle ja muille vastuuhenkilöille vastuuvapauden. Kevätkokouksen pöytäkirja tulee jäsenten luettavaksi verkkosivujen jäsenosioon sen jälkeen, kun pöytäkirjantarkastajat ovat tarkastaneet ja allekirjoittaneet sen. 

Ritva Hartama-Heinoselle myönnettiin kokouksessa SKTL:n kultainen ansiomerkki elämäntyöstä kääntämisen opettajana ja tutkijana sekä aktiivisena toimijana Suomen kääntäjien ja tulkkien liitossa, erityisesti sen opettajien ja tutkijoiden jaostossa. 

Kokouksen jälkeen järjestettiin avoin luentotilaisuus, jossa Vitruviuksen Arkkitehtuurista-teoksen suomentajat Panu HyppönenLauri Ockenström ja Aulikki Vuola keskustelivat klassikkoteoksen käännösurakasta.

Kiitokset kaikille osallistuneille ja onnittelut ansiomerkin saajalle!   

 


14.7.2024 klo 05:16:42