« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Hae meille korkeakouluharjoittelijaksi!

11.1.2023

 

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ry (SKTL) ja Kieliasiantuntijat ry etsivät yhteistä korkeakouluharjoittelijaa neljäksi kuukaudeksi toteuttamaan Kansainvälisen kääntäjienpäivän seminaaripäivää.

Harjoittelu jakaantuu keväälle 2023 ja alkusyksylle 2023. Harjoittelun ensimmäinen osa (8 viikkoa) sijoittuu niin, että se alkaa aikaisintaan 17.4. ja päättyy viimeistään 22.6. Harjoittelun toinen osa (8 viikkoa) alkaa aikaisintaan 7.8. Ajankohdista sovitaan tarkemmin harjoittelijan kanssa.

Ensisijaisesti harjoittelija osallistuu syyskuussa 2023 Tampereella järjestettävän Kääntäjienpäivän seminaarin suunnitteluun ja järjestämiseen. Hän osallistuu myös järjestöjen opiskelijatoiminnan päivitys- ja kehittämisprojekteihin ja järjestöjen muihin toimisto- ja viestintätehtäviin. Näitä ovat muun muassa:

  • • jäsentiedotteiden kirjoittaminen
  • • verkkosivujen sisällöntuotanto ja päivittäminen
  • • jäsentilaisuuksien suunnittelussa ja järjestelyissä avustaminen ja
  • • sosiaalisen median kanavien päivittäminen.


Harjoittelijaltamme toivomme

  • • kieli-, käännös- tai tulkkausalan tai viestinnän alan opintoja
  • • innostusta hyvän työelämän kehittämiseen ja järjestötoimintaan
  • • hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.


Arvostamme kokemusta ainejärjestötyöstä ja tapahtumien järjestämisestä sekä käsitystä kielipalvelualasta. Edellytämme hyvää suomen kielen kirjallista ilmaisua ja hyviä valmiuksia tekstien tuottamiseen. Kaikenlainen viestintäosaaminen, oma-aloitteisuus ja aktiivinen ote ovat eduksi työssä. Tuo rohkeasti oma aktiivisuutesi ja innostuneisuutesi esille!

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä tutustumaan vaikuttamistyöhön sekä kieli- ja käännösalan työelämän rakenteisiin. Harjoittelun kautta pääset laajentamaan omia verkostojasi koko Suomen laajuisesti. Tehtävänkuvassa ei painotu kääntäminen tai tulkkaus.

Harjoittelu soveltuu hyvin esimerkiksi kääntämisen ja tulkkauksen, kielten tai viestinnän maisterivaiheen opiskelijalle. Harjoittelu jakautuu SKTL:n ja Kieliasiantuntijat ry:n kesken ja työntekopaikka on keväällä Kieliasiantuntijoiden ja syksyllä SKTL:n toimistossa.

Harjoittelu on kokoaikainen (37,5 h/vko) ja se suoritetaan pääasiassa Helsingissä lähiharjoitteluna. Harjoittelijan on otettava tämä huomioon paikkaa hakiessaan. Etätyötä voi tehdä satunnaisesti erikseen siitä sovittaessa.

Tehtävä pitää sisällään jonkin verran matkustamista ja iltatöitä. Harjoittelu on palkallinen, rahapalkka on 1 340 €/kk. Katsomme eduksi, jos opiskelijalla on käytössään oppilaitoksen harjoittelutuki.

Kieliasiantuntijoiden toimisto sijaitsee Itä-Pasilassa (Ratavartijankatu 2 A, Helsinki). Mukavassa työyhteisössä on neljä järjestöä ja kymmenen työntekijää. Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto SKTL:n toimisto sijaitsee Etu-Töölössä (Hietaniemenkatu 2, Helsinki) lähellä Kampin metroasemaa. SKTL:n palveluksessa on viisi työntekijää.

Lähetä hakemuksesi viimeistään tiistaina 31.1.2023.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi sähköisesti (liitteet pdf:nä) sekä Kieliasiantuntijat ry:n toiminnanjohtajalle hanna.gorschelnik@kieliasiantuntijat.fi että SKTL:n toiminnanjohtajalle jenni.kaven@sktl.fi.

Haastattelut järjestetään Helsingissä torstaina 9.2. tai maanantaina 13.2.2023. Harjoittelija valitaan mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen.

 

Lisätietoja:

Kieliasiantuntijat ry, toiminnanjohtaja Hanna Gorschelnik, puh. 050 576 2553, hanna.gorschelnik@kieliasiantuntijat.fi

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ry, toiminnanjohtaja Jenni Kavén, puh. 044 3445 205, jenni.kaven@sktl.fi

 

 


22.9.2023 klo 10:31:48