« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

SKTL:n toiminnanjohtajaksi valittu Jenni Kavén, järjestökoordinaattorina jatkaa Aino Suoranta

23.5.2022 klo 15:00

Jenni Kavén (vas.) ja Aino Suoranta. Kuvat: Maarit Laitinen

 

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton toiminnanjohtajaksi on valittu SKTL:n hallituksen päätöksellä FM Jenni Kavén. Järjestö- ja viestintäkoordinaattoriksi on valittu jatkamaan FM Aino Suoranta. SKTL:n hallitus päätti henkilövalinnoista 27.4. pidetyssä ylimääräisessä kokouksessaan.  

"Jenni Kavén ja Aino Suoranta ovat jo lähes vuoden hoitaneet tehtäviään suurella innolla ja tarmolla, asiantuntevasti ja uutta kehittäen”, kiittelee SKTL:n hallituksen puheenjohtaja Sirpa Alkunen ja lisää: “Olen iloinen, että saamme tehtäviin henkilöt, jotka tuntevat jo laajasti jäsenistömme ja yhteistyökumppanimme. Liitto hyötyy siitä, että saamme työnsä jo valmiiksi perinpohjaisesti osaavat henkilöt tehtäviin.” 

SKTL:n toiminnanjohtajana vuodesta 2015 toiminut Kristiina Antinjuntti siirtyy käynnissä olevan työvapaansa jälkeen 31.7.2022 alkaen SKTL:n palveluksesta muihin tehtäviin. SKTL kiittää Antinjunttia lämpimästi korvaamattomasta työpanoksesta ja vaivannäöstä liiton ja sen päämäärien hyväksi. 

 

Toiminnanjohtaja Jenni Kavén 

Vuoden verran Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton väliaikaisena toiminnanjohtajana työskennellyt Kavén siirtyy hoitamaan toiminnanjohtajan tehtävää 1.8. alkaen. Hän on työskennellyt SKTL:ssä vuodesta 2013 lähtien, aikaisemmin muun muassa järjestöasiantuntijana. 

Ennen SKTL-työuraansa Kavén on toiminut kulttuuri- ja järjestöalalla: muun muassa va. toiminnanjohtajana Suomen Viro-yhdistysten liitossa, projektipäällikkönä Viron Suomen-instituutissa, viro.nyt-lehden päätoimittajana, kirjastonhoitajana Tuglas-seuran Baltia-kirjastossa. Koulutukseltaan Kavén on viron kielen ja kulttuurin maisteri Helsingin yliopistosta, sivuaineenaan hän on opiskellut germaanista filologiaa kääntäjälinjalla sekä monikielistä ammattiviestintää. Kavén on myös toiminut auktorisoituna kääntäjänä virosta suomeen. 

"Työstä SKTL:ssä tekee kiinnostavan ja hyvin merkityksellisen sen aina ajankohtainen luonne ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Moni asia vaikuttaa nyt ja tulevaisuudessa kääntäjien ja tulkkien elämään: digiratkaisuilla, uusilla lakipaketeilla, sopimuksilla, kilpailutuksilla ja muiden(kin) maiden käytännöillä saattaa olla suurtakin vaikutusta alan tekijöiden asemaan Suomessa. Tekemällä töitä tämän kaiken eteen voidaan vahvistaa kääntäjien ja tulkkien ammattitaitoa ja ammatillisia toimintaedellytyksiä. Pidän tätä tehtävää hyvin tärkeänä koko käännös- ja tulkkausalan kannalta", Kavén kertoo. 

 

Järjestö- ja viestintäkoordinattori Aino Suoranta 

Liitossa aiemmin korkeakouluharjoittelijana ja Kääntämisen ja tulkkauksen tutkimuksen symposiumi KäTun konferenssisihteerinä toiminut ja Jenni Kavénia järjestökoordinaattorina sijaistanut Suoranta puolestaan siirtyy vakituiseksi työntekijäksi 1.8.2022 alkaen. Englannin kääntämisestä Helsingin yliopistosta maisteriksi valmistunut Suoranta aloitti elokuussa 2021 työt SKTL:ssä järjestö- ja viestintäkoordinaattorina. Hän hoitaa SKTL:ssä muun muassa jäsenasioita, tapahtumajärjestelyitä sekä avustavia viestintätehtäviä. 

"Kiitän hallitusta jatkopäätöksestä sekä jäsenistöä mukavasta kuluneesta vuodesta! Syksylle on jo suunnitteilla kaikenlaisia mielenkiintoisia tapahtumia ja projekteja, joten on hauskaa, että saan palata niiden ääreen myös kesän jälkeen”, Suoranta kommentoi. 

 

Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton toimiston kokoonpano elokuusta 2022 alkaen on seuraava: toiminnanjohtaja Jenni Kavén, viestintäasiantuntija Maarit Laitinen, järjestö- ja viestintäkoordinaattori Aino Suoranta sekä osa-aikaiset työntekijät juristi Karola Baran, taloushallinnon assistentti Karoliina Kähö ja assistentti Hanna Pippuri. Koko henkilökunnan yhteystiedot ja vastuualueet löytyvät täältä. 

 

Lisätiedot: 

  • Sirpa Alkunen 
  • Hallituksen puheenjohtaja, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto 
  • sirpa.alkunen@sktl.fi 

 


18.7.2024 klo 04:24:54