« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

SKTL kutsuu jäsenensä kampanjoimaan luovien alojen puolesta

7.5.2021

Tänään perjantaina 7.5. lanseerataan uusi ©-DAY-kampanja Suomi elää luovuudesta!, jonka yhtenä toteuttajana on SKTL:n sisarjärjestö Kopiosto yhdessä kymmien muiden luovan työn tekijöiden ja järjestöjen kanssa.

Tempauksella halutaan lisätä luovien alojen arvostusta yhtenä Suomen hyvinvoinnin lähteistä. Luovat alat ovat monin kerroin suurempi työllistäjä kuin metsäteollisuus sekä edustaa bruttokansantuotevertailussa samaa tasoa kuin sähkö- ja elektroniikkateollisuus. Kampanja vaatii arvostuksen palauttamisen lisäksi kääntämään alaan kohdistuneet leikkaukset investoinneiksi.

Kampanjaan voi osallistua allekirjoittamalla vetoomuksen ©-DAYn uusituilla verkkosivuilla osoitteessa cday.fi ja levittämällä tempauksen sanomaa sosiaalisessa mediassa. Allekirjoituksia ja tuen ilmauksia kerätään kesäkuun alkuun asti. Vetoomus kuuluu kaikessa lyhykäisyydessään seuraavasti:

”Luova työ tuo Suomeen vuosittain noin 8 miljardin euron lisäksi iloa, hyvinvointia ja uusia ideoita. Lisäksi se on globaalisti tunnistettu kasvuala, jota robottikaan ei korvaa. Silti Suomessa luovilta aloilta leikataan tulevaisuudessa jopa kymmeniä miljoonia euroja. Leikataan, vaikka kannattaisi investoida. Tätä me allekirjoittaneet emme ymmärrä. Tämän me haluamme muuttaa.”

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto tukee Suomi elää luovuudesta! -tempausta ja kutsuu myös kaikki jäsenensä kampanjoimaan luovien alojen arvostuksen puolesta!


3.12.2021 klo 06:36:06