« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Tukea yksinyrittäjille ja pienyrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa

8.4.2020

 

Yksinyrittäjät voivat pian hakea kunnilta rahoitusta koronaviruksen aiheuttamiin vaikeuksiin

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Kuntaliitto valmistelevat rahoitusmallia yksinyrittäjille koronavirustilanteessa. Haku on tarkoitus avata sen jälkeen, kun mallin ja toimeenpanon yksityiskohdat on saatu ratkaistua.

Lisätiedot: Työ- ja elinkeinoministeriö

 

ELY-keskusten rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa

ELY-keskukset tukevat pienyrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä ympäri maata. Tiistaina 31.3.2020 avautuu uusi avustusmuoto yrityksille, jotka työllistävät 1-5 työsuhteessa olevaa henkilöä.

Lisätiedot: Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

 

Business Finlandilta kaksi uutta rahoituspalvelua lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia

Business Finland avasi torstaina 19.3. kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset sekä midcap-yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Lisätiedot: Business Finland

 

Yksinyrittäjä ja freelancer voi hakea myös työttömyysturvaa

​Laki yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan tuli voimaan 8.4.2020 ja se on voimassa 30.6.2020 asti. Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. 

Lue lisää: Työ- ja elinkeinoministeriö

Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2 000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Tukea voi hakea rinnakkain yrittäjille tulossa olevan laajennetun työttömyystuen kanssa. Jos yksinyrittäjä on hakenut tukea kunnista, se otetaan myöhemmin huomioon haettaessa työttömyysturvaa. 

Lue lisää: Yle (31.3.2020): Yksinyrittäjille 2 000 euron toimintatuki koronakriisiin – haku avautuu mahdollisimman pian 

Työnantajille ja palkansaajille lisäneuvoja: Te-palvelut

 

 


Päivitämme uutista kevään aikana. 

 


20.1.2022 klo 06:37:16