« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Ylimääräisiä apurahoja haettavana

1.4.2020

Useat tahot ovat järjestäneet koronavirusepidemian takia pikaista lisärahoitusta kulttuurialalle. Maalis-huhtikuussa on haettavana monia ylimääräisiä apurahoja, joita muun muassa kirjallisuuden kääntäjät voivat hakea.

Myös jatkuvasti haettavissa oleviin apurahoihin kannattaa luoda silmäys. Pääset tutustumaan näihin kaikkiin Teatterin tiedotuskeskus Tinfon Apurahavahdissa.

Huomaathan myös Alfred Kordelinin säätiön, Koneen Säätiön ja Wihurin rahaston ohjeet apurahansaajalle koronavirusepidemian aikana. 

 

Helsingin kaupungin kulttuurin pika-avustukset

Helsingin kaupunki tarjoaa pika-avustusta edistämään liikunnan, nuorison ja kulttuurin uudenlaista toimintaa, yhteisöllisyyttä ja etätekemistä digitaalisesti tai muilla keinoin.

Haku on jatkuva maanantaista 23.3. alkaen. Hakemukset käsitellään kiireisinä. 

Lisätietoa: Helsingin kaupungin kulttuurin avustukset

 

Koneen Säätiön pikahaku kotiresidenssiin

Koneen Säätiöltä voi hakea kolmen kuukauden työskentelyapurahaa taiteilijaresidenssiin, joka tapahtuu taiteilijan omassa kodissa. Koneen Säätiön kolmen kuukauden mittainen kotiresidenssi sisältää kuukausiapurahan sekä verkkotyöalustan ajatusten jakamiselle.

Kotiresidenssihaku: 27.3.–5.4. klo 16. Haku tapahtuu sähköisen apurahapalvelun kautta.

Lisätiedot: Koneen Säätiö

 

Säätiöt, OKM ja Taike

Suuret suomalaiset säätiöt, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Taiteen edistämiskeskus myöntävät yhdessä nopeaa tukea koronaepidemian takia ahdinkoon joutuneille taiteen ja kulttuurin ammattilaisille. Noin 1,5 miljoonan euron rahoitus jaetaan huhtikuun aikana taiteen edistämiskeskus Taiken kautta. Lisäksi säätiöt ohjaavat merkittävää tukea omia kanaviaan pitkin.

Lisätiedot: Taiteen edistämiskeskus

 

Taike

Taiken liikkuvuusapurahojen haku keskeytetään

Taiken liikkuvuusapurahojen haku keskeytetään toistaiseksi 20.3.2020 klo 12.00 lähtien koronaepidemian matkustusrajoitusten vuoksi. Taikelle tätä ennen toimitetut hakemukset käsitellään kuitenkin normaalisti. Mahdollisesta loppuvuoden hausta tiedotetaan Taiken sivuilla myöhemmin erikseen.
 
 

Korona-apurahat

Korona-apuraha on tarkoitettu työskentelyedellytysten lyhytaikaiseen turvaamiseen hakijalle, joka on koronaepidemian vuoksi menettänyt taiteelliseen työhön perustuvia työtilaisuuksia tai ansaintamahdollisuuksia. Korona-apurahan suuruus on 3000 euroa, ja se on tarkoitettu 1,5 kuukauden työskentelyyn ajalla 1.5.–31.7.2020. Muu palkattu ansiotyö apurahakauden aikana on sallittu. Apurahaa eivät voi hakea, toiminimet, yritykset, yhdistykset, kunnat, kuntayhtymät, osuuskunnat tai säätiöt.

Korona-apurahan haku: 01.4.2020–15.4.2020 klo 16.00

 
 
 

Alli Paasikiven Säätiö

Alli Paasikiven Säätiö työskentelee perheen sosiaalisen turvallisuuden lisäämiseksi yhteiskunnassa. Säätiö haluaa omalta osaltaan helpottaa koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta aikaistamalla apurahojen myöntämistä. Säätiö rahoittaa tänä vuonna toteutettavia pienimuotoisia kulttuurihankkeita.

Kulttuuriapurahojen haku: 30.3.–13.4.

Lisätiedot: Alli Paasikiven Säätiö

 

Svenska Kulturfonden

Svenska kulturfonden och Föreningen Konstsamfundet har vardera beslutat rikta 200 000 euro till den nya bidragsformen ”Kultur under tiden”. Under våren delas alltså sammanlagt ut 400 000 euro.

Ansökan är öppen 24.3–15.4.

Läs mer: Svenska Kulturfonden

 

TOP-Säätiön apurahat Turussa

TOP-Säätiö kohdentaa erityisen apurahahaun taiteen ammattilaisille, joiden työtilannetta ja tuloja koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on äkillisesti ja vakavasti  heikentänyt. Tuki myönnetään ensisijaisesti lyhyinä apurahoina freelance-taiteilijoille. Apurahaa voivat hakea sekä yksityishenkilöt että työryhmät.

Taideapurahan haku päättyy 1.4.–30.4.2020.

Lisätiedot: TOP-Säätiö

 


Päivitämme uutista kevään aikana. 

 

 


12.7.2020 klo 04:30:12