« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Kirjallisuuden kääntäjien palkkioita kartoitetaan

23.1.2020


On taas vuosittaisen kirjallisuuden kääntäjien palkkiokyselyn aika. Kyselyyn voivat vastata kaikki Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton kirjallisuuden kääntäjien jaoston jäsenet. Mahdollisimman laajat tiedot palkkioiden tasosta ja kehityksestä ovat tärkeitä meille kaikille, joten toivottavasti ehdit vastata kyselyyn.

Vastausaika päättyy jo 24.1.2020 klo 22, joten jos et ole vieä vastannut kyselyyn, teethän sen pian.

Viimevuotiseen tapaan kysely koskee vuoden 2019 aikana sovittuja suomennospalkkioita sekä tuloja ja apurahoja.

Kysely on jaoteltu seuraavasti:
1) Aikuisten proosa
2) Lasten ja nuorten proosa
3) Tietokirjallisuus
4) Runokäännökset
5) Näytelmäkäännökset
6) Sarjakuvakäännökset
7) Tulot ja apurahat sekä työtilanne vuonna 2019
8) Kommentit ja palaute

Kaikista käännöstöistä pyydetään ilmoittamaan myös kustantaja tai muu toimeksiantaja. Sanasto-korvauksia sekä sähkö- ja äänikirjapalkkioita koskeviin kohtiin voi ilmoittaa kaikki vuoden 2019 aikana maksetut korvaukset/palkkiot riippumatta siitä minkä vuoden tilityksestä on kyse tai minä vuonna sähkökirjasopimus on tehty.

Vastaukset ovat nimettömiä ja vain vastauslomakkeeseen kirjoitetut tiedot välittyvät kyselyn järjestäjille. Pääset lomakkeeseen napsauttamalla sähköpostitse saamasi viestin lopussa olevaa linkkiä. Muistutus kyselyyn vastaamisesta on lähetetty 15. tammikuuta 2020. Mikäli linkki ei avaudu, kopioi se verkkoselaimen osoiteriville.

Kyselyyn voi vastata vain kerran, mutta lomakkeeseen voi tutustua ennen varsinaista vastaamista.
Tulosraportti esitellään kirjallisuuden kääntäjien jaoston kokouksessa ja jaetaan myöhemmin jaoston jäsenille. Tuloksia esitellään myös SKTL:n nettisivulla ja Kääntäjä-lehdessä.

Kiitos vaivannäöstäsi ja hyvää alkanutta vuotta!


25.9.2022 klo 15:14:57