« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Uljas Attila -palkinto vuonna 2017 Erja Tenhonen-Lightfootille

28.3.2017

Uljas Attila -palkinto myönnetään joka toinen vuosi henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt tulkkausta tai tulkkien asemaa yhteiskunnassa. Palkinnon on perustanut Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto – Finlands översättar- och tolkförbund ry. vuonna 2001. Vuonna 2017 palkinto jaetaan yhdennentoista kerran.

Tänä vuonna palkintolautakunta puheenjohtajanaan Liisa Laakso-Tammisto valitsi jaostolle tulleiden ehdotusten joukosta voittajaksi FL Erja Tenhonen-Lightfootin.

Palkintoperusteissa korostuu Erjan merkittävä panos Suomen tulkkausopetukseen ja hänen innostava ja innostunut otteensa yliopisto-opetukseen ja väsymätön paneutumisensa koulutuksen kehittämiseen.

Erja kiittää kaikkia saamastaan palkinnosta:

Palkinnon saaminen on huomattava kunnianosoitus ei vain minulle itselleni vaan kaikille sidosryhmillenikin, mistä olen iloinen, onnellinen ja nöyrän kiitollinen. Meidän tulkkien tulisi pitää paljon melua ammatistamme, sillä se lisäisi ammattimme tunnettuutta, mikä helpottaisi tulkkausta ja kohottaisi sen laatua kautta linjan vaikka vain välillisestikin. Uljas Attila teki palkinnon kautta palveluksen koko ammattikunnallemme, eikä se suinkaan ollut hänen ainoa ansionsa tulkkausrintamalla.


Palkinto ojennetaan Erja Tenhonen-Lightfootille SKTL:n tulkkijaoston kesäjuhlassa.

Lisätiedot:
SKTL:n tiedottaja Maarit Laitinen, maarit@sktl.fi


4.12.2021 klo 11:59:30